تاریخ: ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۱:۱۳
بازدید: ۱۰۰
کد خبر: ۳۱۲۹۷۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نایب رییس کمیسیون معدن انجمن سنگ ایران:

۸۰ درصد معادن کوچک مقیاس هستند فکری به حالشان کنید| معدن‌ها متولی مستقل و متخصص در دولت ندارند

۸۰ درصد معادن کوچک مقیاس هستند فکری به حالشان کنید| معدن‌ها متولی مستقل و متخصص در دولت ندارند
‌می‌متالز - حدود ۸۰ درصد معادن کشور را معادن کوچک تشکیل می‌دهند؛ بنابراین به منظور دسترسی به منابع جدید معدنی، سرمایه گذاری در معادن کوچک مقیاس ضروری است.

به گزارش می‌متالز، با این که معادن کوچک مقیاس ایران ذخیره کمی از مواد معدنی را به خود اختصاص داده اند؛ اما حدود ۸۰ درصد معادن کشور را تشکیل می‌دهند؛ بنابراین به منظور دسترسی به منابع جدید معدنی، سرمایه گذاری در معادن کوچک مقیاس ضروری است.

همچنین به دلیل این که عملیات اکتشافی کمی بر روی اکثر معادن کوچک صورت گرفته است، امکان دسترسی به ذخایر بیشتر در صورت انجام عملیات اکتشاف تکمیلی فراهم می‌شود.

به اعتقاد کارشناسان، معادن کوچک مقیاس می‌توانند در رشد اشتغال و به کارگیری نیروی انسانی کشور، تاثیرات به سزایی داشته باشند. درحال حاضر بیش از ۱۷ هزار شغل در بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد شده است که با راه اندازی معادن کوچک مقیاس افراد بسیار بیشتری مشغول فعالیت می‌شوند.

سرمایه گذاری در معادن کوچک مقیاس ضروری است

سیف الله آراسته، نایب رییس کمیسیون معدن انجمن سنگ ایران بیان کرد: بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد معادن ایران کوچک مقیاس هستند، که بسیار نیازمند دریافت تسهیلات و توجه دولتی هستند تا دوباره رونق بگیرند. معادن کوچک در بسیاری از شرایط نمی‌توانند به تنهایی و بدون کمک‌های دولتی فعالیتشان را آغاز کنند.

برای این که معادن کوچک مقیاس بتوانند فعالیت‌های خودشان را آغاز کنند سرمایه گذاری در این بخش‌ها ضروری است، زیرا تا سرمایه گذاری خوبی در این بخش‌ها صورت نگیرد امکان بهره برداری از این معادن وجود ندارد

وی تصریح کرد: برای این که معادن کوچک مقیاس بتوانند فعالیت‌های خودشان را آغاز کنند سرمایه گذاری در این بخش‌ها ضروری است، زیرا تا سرمایه گذاری خوبی در این بخش‌ها صورت نگیرد امکان بهره برداری از این معادن وجود ندارد.

وی در خصوص بخش فولاد گفت: فولاد بخش کوچکی از معادن ایران است، ولی فولادی‌ها کارخانه‌های بزرگی دارند، که همیشه توانسته اند از تسهیلات و امکانات دولتی استفاده کنند. در واقع فولادی‌ها بیشتر از معادن دیگر موفق شده اند از مواهب دولتی بهره‌مند شوند.

آراسته افزود: اگر قرار است کمکی در یکی از بخش‌های معدنی صورت بگیرد باید این کمک در تمامی معادن تقسیم شود. مخصوصا معادن کوچک بیش از معادن بزرگ نیازمند توجه و کمک هستند، زیرا بیشترین اشتغال در معادن کوچک صورت می‌گیرد؛ بنابراین اگر قرار است هزینه‌ای برای معادن صورت بگیرد باید در معادن کوچک، میزان سرمایه گذاری‌ها بیشتر باشد.

به گفته وی؛ معادن بزرگ حتما پشتوانه‌های خوبی دارند و می‌توانند خودشان را در شرایط بد اقتصادی، سرپا نگه دارند، ولی معادن کوچک مقیاس کشورمان با مشکل نقدینگی، مشکل ماشین آلات و مشکل رکود بازار مواجه هستند.

نایب رییس کمیسیون معدن انجمن سنگ ایران تاکید کرد: در کوتاهترین زمان ممکن، دولت باید فکری برای معادن کوچک کند، تا آن‌ها از رکود خارج شوند و بتوانند مجددا فعالیت‌های خودشان را آغاز کنند.

در زمان تحریم معادن کوچک مقیاس ایران، به خصوص در بخش سنگ‌های ساختمانی نزدیک به ۵۰ درصد معادن یا تعطیل شده اند و یا نیمه فعال باقی مانده اند

آراسته درباره این که آیا در دوران تحریم معادن کوچک تعطیل شده اند یا نه، بیان کرد: در زمان تحریم معادن کوچک مقیاس ایران، به خصوص در بخش سنگ‌های ساختمانی نزدیک به ۵۰ درصد معادن یا تعطیل شده اند و یا نیمه فعال باقی مانده اند.

وی افزود: اگر قرار است در بخش معدنی کشور اتفاقی بیافتد یا حرکتی انجام گیرد که اقتصاد ایران شکوفا شود، باید به تمامی بخش‌های معدنی ایران توجه شود. درواقع پیشرفت و سودآوری در معادن، زمانی محقق می‌شود که تمامی معادن راکد و نیمه فعال هم کار خودشان را آغاز کنند و هیچ معدنی درحالت رکود باقی نماند.

به گفته آراسته، بخش معدن یکی از موتور‌های محرک اقتصاد کشور است که می‌تواند بر روی پیشرفت‌های اقتصادی تاثیرگذار باشد، به شرط این که حمایت‌های لازم از این بخش صورت پذیرد.

نایب رییس کمیسیون معدن انجمن سنگ ایران تاکید کرد: باید موانع موجود در بخش معادن برداشته شود. بسیاری از موانعی که در بخش‌های صنعتی و اقتصادی کشور داریم، مربوط به خود تحریمی هاست. خود تحریمی‌ها هم از تصمیم گیری‌های غلط ناشی می‌شود و هم این که بسیاری از قوانین و بخش نامه‌ها غلط هستند.

به گفته وی؛ اگر در این زمینه‌ها بتوانیم تجدید نظری انجام دهیم، باید سیاست‌های حاکمیتی به این سمت و سو سوق داده شود؛ بنابراین در وهله اول باید موانع و مشکلاتی که در این راستا وجود دارد برداشته شود.

تعارض قوانینی که در بخش معدن وجود دارد دست و پا گیر هستند که باید اصلاح شوند و قوانین درستی تبین شود. همچنین باید بخشنامه‌ها و سیاست‌های غلط و تصمیم گیری‌های سلیقه‌ای را از سر راه بخش معدن بردارند

او خاطر نشان کرد: تعارض قوانینی که در بخش معدن وجود دارد دست و پا گیر هستند، که باید اصلاح شوند و قوانین درستی تبین شود. همچنین باید بخشنامه‌ها و سیاست‌های غلط و تصمیم گیری‌های سلیقه‌ای را از سر راه بخش معدن بردارند.

آراسته تصریح کرد: معدن می‌تواند به کمک اقتصاد کشور، موتور محرکی باشد در جهت رشد و شکوفایی اقتصاد کشور، بنابراین در این مسیر می‌توان گام‌های خوبی برداشته شود.

وی افزود: در حاکمیت علارغم مسائلی که وجود دارد، چنین تصمیم و همیتی را نمی‌بینم که بخواهند چنین کاری را انجام دهند. متاسفانه مسوولان هر روز اشتباهات قبلی را بیشتر تکرار می‌کنند که تمامی این بی توجهی‌ها به ضرر کشور تمام می‌شود.

آراسته تاکید کرد: بیشترین دلیل مشکلاتی که درحال حاضر در بخش صنایع و معادن می‌بینیم این است که اولا بخش معدن وزارت مستقلی ندارد که باید حتما وزارت معادن و فلزات سابق احیا شود. دومین موضوع این است که مسوولین وزارت و معاونت هایش افراد متخصص معدنی باشند و تصمیماتی که می‌گیرند در راستای شکوفایی بخش معدنی باشد.

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده